Lataa pdf...
Raskaskalustomekaanikko

Hyötyajoneuvojen ja työkoneiden huolto- ja korjaustehtävissä toimivilta vaaditaan monipuolista alan osaamista. Kysymyksessä on mekaanikkoammattien kuninkuusluokka. Ammatti on arvostettu ja tutkinnon suorittaneille löytyy lähes poikkeuksetta hyvä ja varma työpaikka.

Hae nyt opiskelemaan raskaskalustomekaanikon ammattitutkintoa

Tutkinnon suorittamalla osoitat olevasi alan ammattilainen. Opiskelu koostuu pitkälti työssäoppimisesta, jossa pääset soveltamaan oppimasi asiat heti käytäntöön. Ammattitutkinto on osoitus raskaskalustomekaanikon työn osaamisesta.

Koulutuksen kesto

Arvioinnin pohjalta opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Koulutuksen kesto on HOKS:in mukaisesti noin 4 - 14 kk.

Toteutus
Koulutus toteutetaan yhteistyössä autoliikkeiden kanssa. Opiskelusta neljä päivää viikossa pyritään totettamaan opiskelijoiden kotipaikkakuntien autokorjaamoissa ja yksi päivä aikuiskoulutuskeskuksessa. B-luokan ajokortin omistava voi ajaa C-kortin, omavastuu on noin 200€.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto. Tutkinto on valmis kun viisi tutkinnon osaa on suoritettu hyväksytysti.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu auto- tai kuljetusalan koulutuksen tai kokemusta omaaville.

Lisätietoja

Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, toimialapäällikkö Jussi Sireeni, puh. 040 732 8489